Zwerfafval verzamelen in Oosterwolde en omgeving

Zwerfafval verzamelen in Oosterwolde en omgeving
Zwerfafval verzamelen in Oosterwolde en omgeving

Het Oranje Comité Oosterwolde, deelnemer van onze stichting, organiseert van 7 juni tot en met 28 juni een alternatieve wandel en fietsmaand. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het dit jaar door corona geen vierdaagse, maar kunnen deelnemers in de genoemde periode op eigen gelegenheid twee routes wandelen en twee routes fietsen.

Start en finishplaats is bij dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde.

Vanuit onze stichting is een samenwerking tot stand gebracht om de deelnemers onderweg op de routes zwerfafval op te laten ruimen. Daarnaast wordt ze gevraagd om ook in eigen omgeving zwerfafval op te ruimen. Het afval kan op zaterdagmiddag tijdens openingsuren van De Heerdt ingeleverd worden. Jongeren tot 16 jaar krijgen een beloning in de vorm van een frikandel of kroket, aangeboden door de gemeente Oldebroek. De gemeente Oldebroek heeft voor de deelnemers ook afvalzakken en handschoenen beschikbaar gesteld.

Van Werven Recycling stelt een container voor het zwerfafval beschikbaar en neemt de kosten van verwerking van het afval voor haar rekening.

Bredewold Communicatievormgevers uit Wezep heeft het drukwerk voor de flyer met uitleg beschikbaar gesteld en Bonergie heeft binnen onze stichting de verschillende partijen bijeen gebracht.

Voel jij je ook aangesproken? Schroom dan niet om ook zwerfafval uit je eigen omgeving op te ruimen. Daarmee voorkom je veel leed onder de dieren en het staat gewoon netjes.

Ga je ook actief zwerfvuil opruimen?

Van harte aanbevolen.

Meer informatie over het opruimen van zwerfafval: